Auto Belay (veilig klimmen)

Wat is er mooier dan veilig je klimsport beoefenen, niets toch! Voorop staat plezier, die spannende nieuwe route, nog hoger of sneller dan je laatste klim. Geweldig, en de adrenalinekick die je voelt! Maar dan wel automatisch gezekerd tegen de risico’s van een van de meest onderschatte fenomenen op onze planeet; de zwaartekracht. Die kun je tenslotte niet voelen, horen, ruiken of zien maar is er altijd. De HONOR auto belays, met echte kernmantellijnen, beschermen je tegen dit gevaar tijdens het uitoefenen van je hobby of sport en maken klimmen voor iedereen veilig en toegankelijk.

picto-VAL-oranje-200

Wat zijn Auto Belays?

Een auto belay is een automatisch zekeringstoestel dat tijdens het klimmen de “slack” in de lijn voorkomt terwijl de klimmer omhoog klimt. Als de klimmer de top bereikt, of valt, arresteert de auto belay de val direct en laat de klimmer veilig en automatisch naar de grond afdalen. Dankzij auto belays kan iedereen klimmen wanneer zij of hij wil, zonder dat een partner beschikbaar moet zijn. Dit terwijl beginnende klimmers zich kunnen concentreren op het aanleren van klimtechnieken en genieten van hun sport voordat ze zichzelf de zekeringstechnieken eigen hebben moeten maken.

HONOR type CWD auto belays

Er zijn twee typen HONOR auto belays, de CWD10 tot 10 meter lijnlengte en de CWD20 voor klimwanden tot 20 meter hoogte. Beide toestellen zijn uitgevoerd met echte kernmantellijnen!
Voordat met klimmen begonnen wordt koppelt de in veilige positie staande klimmer zich aan de lijn van het toestel. Tijdens het klimmen rolt de lijn automatisch op. Mocht de klimmer vallen, na het bereiken van de top of op ieder moment dat zij of hij wil afdalen daalt de klimmer automatisch, met een snelheid van ca. 1 m/s veilig naar de vloer af! Het voor onderhoud belangrijke totaal aantal afgedaalde meters wordt d.m.v. een teller op het toestel vastgelegd.

BROCHURE AUTO BELAY
Bekijk of download pdf (Engelstalig)

Brochure-CWD-Auto-Belay-A4

Waarom HONOR Auto Belay?

De HONOR auto belays typen CWD10 en CWD20 (Climbing Wall Descender) zijn specifiek ontwikkeld als topzekering tijdens klimmen aan klimwanden, hoogteparcoursen, adventure parcs, etc. en trainingstoestel voor sportklimmers. Overal waar klimmers op échte valbeveiliging moeten kunnen vertrouwen. Auto belays worden veelal ingezet bij schooluitjes, verjaardagspartijen, teambuilding-sessies of ander klimvermaak voor groepen! De klimwandtoestellen zijn voorzien van een automatische afdaalrem en laten de klimmer gecontroleerd en met een snelheid van ca. 1 m/s afdalen. Bijvoorbeeld na het bereiken van de top van de klimwand of bij een val na een misgreep.

Er zijn veel goede redenen om voor HONOR Auto Belays te kiezen!

  • De enige klimwandtoestellen met échte kernmantellijnen, zo herkenbaar voor klimmers!
  • Zijn échte Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM-en) want de enige Auto Belays ter wereld (!) die aan de in EN 360:2002 (Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen vallen – Valbeveiligers met automatische lijnspanner) gestelde eisen voldoen!
  • Beide STAR-series® CWD-typen auto belays zijn erkend als “Goed Industrieel Ontwerp” tijdens de Dutch Design Week, hebben de unieke modulaire opbouw en aangetoonde, hoogwaardige kwaliteit!
  • De modulaire Centrifugaalrem waarborgt bijzonder geringe valkrachten op het lichaam en laat de klimmer comfortabel en veilig afdalen!
  • De CWD toestellen hebben het grootste klimmersgewicht-bereik en hoogste klimbereik i.v.m. iedere andere Auto Belay in de wereld. Klimmers van 10 tot en met 150 kilo kunnen veilig aan de slag met de CWD10 en CWD20 auto belay aan klimwanden tot 20 meter hoogte!
  • Deze lichtste toestellen kunnen aan de top van de klimwand of in een hoogteparcours worden bevestigd. Ideaal voor de vereiste periodieke inspectie van de auto belays kunnen ze ook op ergonomische inspectiehoogte (vlak boven de vloer) worden geïnstalleerd d.m.v. speciale bevestigingsbeugels!
Veiligheid; daar investeer je in!