Klimwand apparaten

Eén van de minst onderkende en meest onderschatte fenomenen op onze planeet is de aantrekkingskracht. We kunnen het uiteindelijk niet voelen, horen, ruiken of zien. Echter, als een mens valt en een obstakel of de grond raakt, worden we weer geconfronteerd met één van de meest kritische gevaren in ons leven. De HONOR Klimwand apparaten of afdaal toestellen beschermen u tegen dit gevaar tijdens het uitoefenen van uw hobby of sport.

picto-VAL-oranje-200

Klimwand apparaten

De Honor klimwand apparaten, ook wel afdaal toestel of CWD (Climbing Wall Descender) genoemd, zijn allemaal auto belay apparaten. Ze zijn specifiek ontwikkeld als top zekering klimwand toestel voor sportief klimmen aan klimwanden, hoogteparcoursen, adventureparcs en trainingen van de sportklimmer. En worden veelal ingezet bij schooluitjes, verjaardagspartijen, teambuilding-sessies of ander klimvermaak voor groepen! De klimwand toestellen zijn voorzien van een geïntegreerde afdaalrem en laten de gebruiker gecontroleerd en met een snelheid van ca. 1 m/s afdalen bij een val na een misgreep of boven aan de klimwand aangekomen na een succesvolle training.

 

HONOR CWD auto belay klimwand apparaten

De HONOR klimwand apparaten zijn er in twee uitvoeringen. Het type CWD12 is voorzien van 12 mm kernmantellijn, 10 meter lengte en de CWD33 van een 33 meter lange, 5 mm dikke gegalvaniseerde kabel en een modulaire afdaalrem. Voordat met klimmen begonnen wordt koppelt de op de vloer staande klimmer zich aan de lijn of kabel van het toestel. Tijdens het klimmen rolt de lijn/kabel zich automatisch op. Mocht de klimmer vallen of op ieder moment dat hij wil afdalen daalt de klimmer dankzij de centrifugaalrem automatisch, met een snelheid van ca. 1 m/s veilig naar de vloer af! De voor onderhoud belangrijke stand van de totaal afgedaalde meters wordt d.m.v. een teller op het toestel vastgelegd.

Veiligheid; daar investeer je in!