Kernmantellijnen

HONOR levert kernmantellijnen van het Duitse Edelrid, deze zijn uitermate geschikt voor industriële en redding doeleinden. In 1953 heeft het Duitse Edelrid de kernmantellijnen uitgevonden en daarmee een revolutie teweeggebracht in de technische toepassingen van lijnen.

redding

Kernmantellijnen

Een kernmantellijn bestaat uit twee hoofdcomponenten: de kerndraden met daaromheen de beschermende, gevlochten mantel. De kernmantellijn werd vanwege zijn energie absorberende eigenschappen in eerste instantie vooral ingezet in de bergsport. De ontwikkeling heeft sinds die tijd echter niet stil gestaan en tegenwoordig zijn er zowel dynamische (stretchende) lijnen als semi-statische lijnen. Deze statische lijnen zijn zeer sterk en verplicht voor industriële veiligheidsmiddelen (EN 1891). Dynamische lijnen vinden hun toepassing in de bergsport.

HONOR exclusief distributiepartner Edelrid

HONOR, als exclusief distributiepartner van Edelrid in de veiligheidsmarkt in Nederland, levert alle lijntypen. Hieronder treft u de lijnen die het meest toegepast worden in reddingssituaties, industriële veiligheid en rope access.

Statische lijnen

Wilt u advies welke kernmantellijn het best geschikt is voor uw werkzaamheden? Neem gerust contact op wij kunnen u goed adviseren over alle (statische) lijnen van Edelrid. In de online folder hieronder kunt u rustig zelf nakijken welke lijn het best aansluit bij uw werkzaamheden. De folder is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.

Veiligheid; daar investeer je in!