Kernmantellijnen

HONOR Safety & Consultancy levert kernmantellijnen van de Duitse fabrikant Edelrid. Kernmantellijnen van uitvinder Edelrid zijn uitermate geschikt voor toepassingen in de industriële-, veiligheids en reddingssectoren.

redding

Kernmantellijnen

Een kernmantellijn bestaat uit twee hoofdcomponenten: de kerndraden met daaromheen de beschermende, gevlochten mantel. De kernmantellijn werd vanwege zijn energieabsorberende eigenschappen in eerste instantie vooral ingezet in de bergsport. De ontwikkeling heeft sinds die tijd echter niet stilgestaan en tegenwoordig zijn er zowel dynamische lijnen als semi-statische lijnen. Statische lijnen zijn zeer sterk en verplicht voor industriële veiligheidstoepassingen (EN 1891). Dynamische lijnen vinden hun toepassing in de bergsport en rope access.

Exclusief distributiepartner Edelrid

HONOR Safety & Consultancy – als exclusief distributiepartner van Edelrid in de veiligheidsmarkt in Nederland – levert alle lijntypen. Hieronder vindt u de lijnen die het meest toegepast worden in reddingssituaties, industriële veiligheid en rope access.

Statische lijnen

Wilt u advies welke kernmantellijn het best geschikt is voor uw werkzaamheden? Neem dan contact met ons op. In de online Edelrid handboeken op deze pagina kunt u vinden welke lijnen het beste aansluiten bij uw werkzaamheden. De handboeken zijn vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.

Veiligheid; daar investeer je in!