Veiligheidsharnassen

Een veiligheidsharnas of harnasgordel is samen met een verbindingsmiddel en ankerpunt één van de drie basiselementen van persoonlijke valbeveiliging.

Het juiste harnas

De keuze voor een harnas hangt in grote mate af van het soort werkzaamheden dat u op hoogte uitvoert. Lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren qua gebruiksgemak spelen echter ook een grote rol bij de definitieve harnas keuze. HONOR produceert daarom zelf diverse harnassen die elk specifiek voor bepaalde werkzaamheden geschikt zijn. Sinds begin 1990 doen wij uitgebreid onderzoek naar de gedragingen van harnassen tijdens vallen en produceren wij zelf diverse harnassen die elk specifiek voor bepaalde werkzaamheden geschikt zijn.  

Samenwerking Edelrid

Daarnaast werken wij nauw samen met Edelrid om u een nog completer aanbod te kunnen presenteren. Deze Duitse softgood-fabrikant is een grootheid in de bergsport en industrie. Edelrid heeft met Technische Universität München bekroonde en ergonomisch uitzonderlijk goed ontworpen harnassen ontwikkeld die wij in ons pakket hebben opgenomen. De harnassen van Edelrid kenmerken zich door diverse slimme innovaties en zijn zeer licht in gewicht en comfortabel in gebruik.

picto-VAL-oranje-200

Veiligheidsharnas zorgt voor valkracht spreiding

Als stelregel geld in ieder geval dat u bij mogelijk val gevaar nooit alleen gebruik kunt maken van een positioneringsgordel. De krachten die vrijkomen bij een val dienen om ernstig letsel te voorkomen evenredig verdeeld te worden over het lichaam, hier zorgt een goed veiligheidsharnas voor.

Accessoires

Om het draagcomfort en de veiligheid nog verder te vergroten kan een groot gedeelte van de HONOR en Edelrid harnassen nog worden uitgebreid met accessoires die het gebruiksgemak nog verder bevorderen of die de gebruiker instaat stellen na een val zich zelf in veiligheid te brengen. Denk daarbij aan extra padding voor nog meer draagcomfor, bevestigingsmogelijkheden voor een “Bootsmanstoel” (tijdens hangende werkzaamheden) of professionele rescue steps tegen hangtrauma (“suspension trauma”).

RescueStep

De HONOR RescueStep voorkomt ‘Hangtrauma’ en biedt de gebruiker de mogelijkheid om te gaan staan in zijn harnasgordel en zo de bloedcirculatie op gang te houden. De RescueStep is te combineren met ieder merk en type veiligheidsharnas, is eenvoudig te activeren na een val, instelbaar voor iedere lichaamslengte.

Rug/schouder polstering

De HONOR veiligheidsharnassen kunnen optioneel worden uitgerust met een extra rug/schouder polstering waarmee het draagcomfort nog kan worden vergroot. De polstering word bevestigd aan het harnas door middel van klittenband.

Redvesten

Honor veiligheidsharnassen zijn te combineren met diverse modellen Secumar reddingsvesten. Het reddingsvest wordt middels klittenband bevestigd aan het harnas zodat beide middelen (vest en harnas) als één geheel kunnen worden aangetrokken.

Veiligheid; daar investeer je in!