Veiligheidsharnassen

Een veiligheidsharnas, full-body harnas of harnasgordel is samen met een verbindingsmiddel en ankerpunt één van de drie basiselementen van persoonlijke valbeveiliging.

Het juiste veiligheidsharnas

De keuze voor een harnas hangt in grote mate af van het soort werkzaamheden dat u op hoogte uitvoert. Lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren qua gebruiksgemak spelen echter ook een grote rol bij de definitieve harnas keuze. Sinds begin 1990 doet HONOR Safety & Consultancy uitgebreid onderzoek naar de gedragingen van harnassen tijdens vallen. Sindsdien ontwikkelden en produceerden wij zelf diverse harnassen specifiek voor bepaalde werkzaamheden. Met ingang van 2020 heeft HONOR Safety & Consultancy – als ontwikkelaar en fabrikant van hardware – de productie van eigen harnassen (softgoods) beëindigd en leveren wij Edelrid veiligheidsharnassen.

Samenwerking Edelrid

Al sinds 1972 werkt HONOR Safety & Consultancy nauw samen met Edelrid. Deze Duitse softgood-fabrikant is – als uitvinder van bijvoorbeeld kernmantellijnen – een grootheid in de bergsport en industrie. Edelrid heeft met de Technische Universität München veiligheidsharnassen ontwikkeld die met ergonomische awards bekroond zijn. De harnassen van Edelrid kenmerken zich door diverse slimme innovaties, zijn zeer licht in gewicht, comfortabel en zeer gebruikersvriendelijk.

picto-VAL-oranje-200

Juiste afleiding valkrachten op juiste plek lichaam

Als stelregel geldt dat u bij mogelijk valgevaar alleen gebruik zou moeten maken van een veiligheidsharnas dat zijn werk goed doet. Dit blijkt in de praktijk niet altijd gewaarborgd. De krachten die vrijkomen bij een val dienen om (ernstig) letsel te voorkomen afgeleid te worden op de enige juiste plaats op het lichaam. Hierover adviseert HONOR Safety & Consultancy u graag en wordt dit door de Edelrid veiligheidsharnassen gegarandeerd.

Accessoires

De Edelrid harnassen kunnen worden uitgebreid met accessoires die het gebruiksgemak nog verder bevorderen. De RescueStep tegen hangtrauma (suspension trauma) stelt de gebruiker in staat zichzelf na een val in veiligheid te brengen. De “Bootsmanstoel” (Air Lounge) is verplicht, maar zorgt ook voor extra draagcomfort tijdens hangende rope access werkzaamheden. Tijdens werkzaamheden boven water kunnen de harnassen van een redvest voorzien worden.

RescueStep

De HONOR RescueStep voorkomt ‘Hangtrauma’ en biedt de gebruiker de mogelijkheid om te gaan staan in zijn harnasgordel en zo de bloedcirculatie op gang te houden. De RescueStep is te combineren met ieder merk en type veiligheidsharnas, is eenvoudig te activeren na een val en instelbaar voor iedere lichaamslengte.

Redvesten

Edelrid veiligheidsharnassen zijn te combineren met diverse modellen Secumar redvesten. Het redvest wordt middels klittenband aan het harnas bevestigd zodat beide middelen (harnas met vest) als één geheel kunnen worden aangetrokken.

Veiligheid; daar investeer je in!