Keuringen en onderhoud

Om de goede werking van uw met zorg gekozen veiligheidsmiddelen tijdens gebruik te waarborgen moeten alle Categorie-III middelen door een Notified Body te zijn gecertificeerd en na ingebruikname tenminste éénmaal per 12 maanden te worden herkeurd zoals vastgelegd in Europese Norm EN 365 en in de relevante productnormen.

Keuring van zowel eigen merken als andere fabrikanten

HONOR kan voor geautoriseerde keuring van zowel eigen merken als valstopblokken, vanglijnen, lijnklemsystemen, railsystemen, veiligheidsharnassen, afdaaltoestellen, reddings- en evacuatietoestellen, veiligheidsharnessen en van andere fabrikanten zorgdragen. Dit kan zowel op uw locatie als in ons Servicecentrum in Almere. Daarbij registreren wij de veiligheidsmiddelen op serienummer-niveau in ons geautomatiseerde HONOR Service Management Systeem en ontvangt u een digitaal of hard-copy certificaat. Handig voor uw registraties en bij (ISO, enz.) audits! Maak direct een afspraak en zorg er zo voor dat uw producten goed onderhouden en goedgekeurd blijven.

Keuringen en onderhoud

Ons serviceteam

Onze geautoriseerde en zeer ervaren keurmeesters verzorgen de periodieke keuring van uw persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM-en), van HONOR-merken én producten van andere fabrikanten. Op geautoriseerde en volgens protocollen die geborgd zijn in ons ISO-9001 kwaliteitsborgingssysteem voeren wij de keuringen uit. Keuringen kunnen zowel bij u op locatie worden uitgevoerd als in onze eigen service- en testafdeling in Almere.

 

De testlocatie

In Almere beschikken wij over een goed geoutilleerde testapparatuur. Zo hebben we de middelen om gasdetectie te calibreren. Beschermende kleding als gaspakken kunnen we hier testen op gasdichtheid. Voor verticale en stationaire valbeveiliging, reddings- en evacuatiemiddelen hebben we de beschikking over twee inpandige testtorens waar deze systemen m.b.v. gecalibreerde meetapparatuur en softwareprogramma’s zowel statisch als dynamisch kunnen worden getest. Horizontale en 3-dimensionale valbescherming, zoals rail-, lijn- en kabelsystemen worden beproefd op onze unieke, horizontale testinstallatie op het buitenterrein.

 

Service Management Systeem

Alle door HONOR geleverde en gekeurde veiligheidsmiddelen worden door ons op serienummerniveau en geautomatiseerd geregistreerd zodat u met één telefoontje of e-mailbericht altijd kunt beschikken over de actuele keuringsstatus van uw middelen. Na een keuring ontvangt u altijd een geprint of digitaal certificaat dat in dossier blijft en u altijd bij ons kunt opvragen!

Waarom Keuringen en onderhoud bij HONOR laten uitvoeren

  • Geautoriseerde keuring en onderhoud veiligheidsmiddelen zowel van HONOR als van andere fabrikanten;
  • Keuring bij u op locatie of HONOR Almere;
  • Digitaal of papieren certificaat;
  • Geautomatiseerde registratie in Service Management Systeem;
  • Keuring conform Europese wet- & regelgeving!
Veiligheid; daar investeer je in!