Casus redding en evacuatie

HONOR ontwikkelt en fabriceert meer dan alleen de standaard veiligheidsoplossingen die voor meerdere bedrijven en branches inzetbaar zijn. Als de specialist op het gebied van complexe veiligheidsoplossingen kunt u ook bij ons terecht wanneer u in de praktijk tegen een veiligheidsissue aanloopt dat niet op te lossen is met ons uitgebreide standaard product portfolio. Onze engineers benaderen uw probleem met een praktische oplossingsgerichtheid en komen hierbij vrijwel altijd tot een passende en voor u in de praktijk goed werkende oplossing.

redding

Casus – weinig ruimte voor betreden tussen tank en plafond

Een klant kwam bij ons met het volgende probleem. Ze hebben een aantal tanks staan. Deze tanks bevatten aan de bovenzijde een mangat. De tanks moeten incidenteel betreden kunnen worden voor onder andere onderhoud en reiniging. Daarbij moet het ook mogelijk zijn om de persoon die zich in de tank bevindt te kunnen redden in geval van een calamiteit. Op zich is dit geen uitzonderlijke situatie, echter is in dit geval de ruimte tussen de bovenzijde van de tank (met daarop het mangat) en het plafond erboven zeer beperkt. In de praktijk was het hierdoor niet mogelijk om op een veilige wijze de tank te betreden. Laat staan dat het mogelijk was om iemand uit de tank te redden mocht dat noodzakelijk zijn.

De oplossing

Onze engineers hebben het probleem praktisch benaderd en de oplossing gezocht in een verrijdbare stelling die naast de verschillende tanks kan worden geplaatst. Deze stellage is voorzien van een personenlier (MRW) en een STAR-Series valstopapparaat met reddingsfunctie. Deze configuratie stelt de collega’s in staat om de werknemer die het mangat betreed gecontroleerd af te laten dalen en bovendien te kunnen redden in geval van een calamiteit. De stellage is daarnaast voorzien van een maat gemaakte variant op de RescueSlide. Deze RescueSlide maakt het mogelijk om ondanks de krappe ruimte tussen mangat en plafond toch op een ergonomische wijze de tank te betreden.

Resultaat

Een praktische maatwerk oplossing die nog regelmatig zijn dienst bewijst voor de klant en die het mogelijk maakt dat de werknemers op een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren. Loopt u ook tegen een dergelijke situatie aan waarbij het in de praktijk zeer moeilijk is om op een veilige wijze te werken neem dan contact met ons op, onze engineers buigen zich graag over uw praktijkprobleem.

Veiligheid; daar investeer je in!