Casus redding en evacuatie

HONOR Safety & Consultancy ontwikkelt, fabriceert en belevert Nederlandse eindafnemers unieke, premium veiligheidsoplossingen. Als specialist op het gebied van bijzondere oplossingen weten eindafnemers ons ook te vinden als zij tegen moeilijke veiligheidsproblematieken aanlopen. Dan komen onze unieke ideeën – en dat we fabrikant zijn – pas goed tot zijn recht.

redding

Casus – weinig betredingsruimte tussen mangat en plafond

Een farmaceutisch bedrijf meldde ons het volgende probleem; Hun productie vindt plaats in tanks met excentrische mangaten en bijzonder weinig ruimte tussen deze mangaten en de plafonds. De tanks moeten betreden kunnen worden voor onder andere onderhoud en reinigingswerkzaamheden. Daarbij is het ook uitermate belangrijk om de persoon in de tank bij een calamiteit direct in veiligheid te kunnen brengen. Op zich is dit geen uitzonderlijke situatie, echter is in dit geval de ruimte tussen het mangat en het plafond slechts 30 centimeter. Hierdoor is niet mogelijk om op een veilige wijze de tanks te betreden, laat staan dat iemand adequaat en snel uit de tanks gered zou kunnen worden. Voor dit probleem was dringend een oplossing nodig.

 

De oplossing

Wij hebben het probleem praktisch benaderd en de oplossing gevonden in een speciaal ontworpen RescueSlide in combinatie met het type FAB15R valstopparaat met geïntegreerde reddingslier en een MRW15 personenlier. Deze veiligheidsmiddelen zijn op een speciaal aangepaste rolsteiger aangebracht. Deze betredingsvoorziening kan naast de verschillende tanks worden geplaatst en maakt het mogelijk dat de mangatwacht de persoon die het mangat betreedt, gecontroleerd laat afdalen en bij een calamiteit direct kan redden. Deze bijzondere, zwenkbare RescueSlide heeft de problematiek om ondanks de zeer geringe ruimte tussen mangat en plafond toch op veilige en ergonomische wijze de tanks te betreden.

 

Resultaat

Een praktische maatwerkoplossing die zijn dienst bewijst en die het mogelijk maakt de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Loopt u ook tegen een schijnbaar moeilijk oplosbare situatie aan, neemt u dan contact met ons op. Tot nu toe komen we er altijd uit.

RescueSlide, special (toploading) redding en evacuatietoestellen
HONOR-RescueSlide-(special)-tank
Casus-Redding-en-evacutatie-RescueSlide-special
Veiligheid; daar investeer je in!