Vanglijnen

Vanglijnen (lanyards) zijn verbindingsmiddelen tussen het ankerpunt (bevestigingspunt) en de lichaamsbevestiging (bijvoorbeeld veiligheidsharnas). Met de in Europa maximaal toegestane lengte van 2,0 meter is de bewegingsvrijheid van de gebruiker gelimiteerd. Hierom noemt HONOR Safety & Consultancy valbeveiligingssystemen die bestaan uit een ankerpunt, vanglijn met veiligheidsharnas stationaire valbeveiliging. Wij leveren vanglijnen van de Duitse fabrikant Edelrid.

picto-VAL-oranje-200

Beperkingen vanglijnen (lanyards)

Vanglijnen bieden de gebruiker beperkte bewegingsvrijheid. Het zijn de eenvoudigste beschikbare verbindingsmiddelen. Een slap hangende vanglijn kan hinderen en struikelgevaar opleveren. Daarom levert HONOR Safety & Consultancy ook vanglijnen met een elastieken omhulsel die deze nadelen vermindert.

 

Echter bij vanglijnen:

1. valt de gebruiker zeker de lengte van de toegepaste vanglijn;
2. is het risico van de relatief grote valafstand (= lijnlengte + uitscheurlengte van de valdemper) dat obstakels geraakt worden aanzienlijk.

 

Realiseert u zich dit voor u deze middelen aanschaft en in gebruik neemt. Ze zijn niet per definitie geschikt voor alle soorten werkzaamheden.

Veiligheid; daar investeer je in!