Redding- en evacuatietoestellen

Sinds de eerste specialisatie bij HONOR in 1972 met de RollGliss startte heeft de doorontwikkeling van onze evacuatietoestellen en vlucht genomen! Wij streven er namelijk naar dat iedere gebruiker het vak waarvoor hij is opgeleid goed kan uitvoeren, ongeacht of die werkplek zich op hoogte of in een besloten ruimte bijvoorbeeld bevindt!

redding

Veiligheidsoplossingen voor iedere situatie

De uitgebreide reeks HONOR evacuatietoestellen bieden veiligheidsoplossingen voor alle gevallen waarin mensen in veiligheid moeten worden gebracht. Dat kan door redders, hulpverleners én zelfredding. Bij voorkeur anticiperen we op mogelijke calamiteiten en allerlei scenario’s. Ook als deze zich niet op de werkplek voordoen maar in de nabijheid (brand, gaslekkage, instorting) waardoor men zich snel in veiligheid moet brengen. Denk daarbij ook aan de onmogelijkheid terug te kunnen keren naar de veilige plek waar men vandaan kwam.

 

Voorkomt tijdverlies

Met onze oplossingen wordt tijdverlies voorkomen doordat een mangatwacht direct tot actie kan overgaan zonder zichzelf daarbij als redder in het risicogebied te moeten begeven of moet wachten op hulp van buitenaf (brandweren)! Ook inveiligheidsstelling na een valincident met daarbij voorkoming van hangtrauma en altijd optimaal met betrekking tot de (proces)installatie en werkplek.

 

Maatwerk

Bepaald door omgevingsfactoren wordt het optimale systeem bepaald. Dit kan handbediend zijn of automatisch werken zodra het incident zich voordoet of de gebruiker het systeem activeert. HONOR enkelpersoons reddingsmiddelen als multi-persoons evacuatiesystemen. Voor geringe hoogte en tot 450 meter gecertificeerde toestellen!

STAR-series redding- en evacuatietoestellen

De STAR-series® redding- en evacuatietoestellen van HONOR zijn ontwikkeld om alle mogelijke probleemsituaties bij het noodzakelijk redden en evacueren van personen optimaal te kunnen oplossen! Wij fabriceren handbediende en automatische toestellen, eenpersoonssystemen en multipersoonssystemen. Toestellen voor geringe hoogten en goedgekeurd tot en met 450 meter hoogteverschillen! Samengesteld uit hoog-corrosiebestendige materialen kunnen de veilige en gebruikersvriendelijke reddingsmiddelen probleemloos en duurzaam worden ingezet in chemische en agressieve milieus!

In 2015 verkreeg de STAR-series de erkenning “Goed Industrieel Ontwerp” tijdens de Dutch Design Week.

STAR-series door vakjury erkend als Goed Industrieel Ontwerp

De door HONOR Safety & Consultancy ontwikkelde en in Almere geproduceerde STAR-series toestellen hebben in 2015 tijdens de Dutch Design Week (grootste design-event van Noord Europa) namens de drie Industrieel Ontwerp-universiteiten in Nederland de erkenning Goed Industrieel Ontwerp gekregen. Een Goed Industrieel Ontwerp erkenning is geen prijs maar een kwaliteitskeurmerk als erkenning voor goed vakmanschap. Producten die een onderscheiding krijgen, voldoen aan professionele ontwerpnormen: het product doet waarvoor het bedoeld is (technische functionaliteit); is gemakkelijk in gebruik en veilig (ergonomie); het is anders dan andere producten (originaliteit); het ziet er goed uit (design) en voldoet aan de milieueisen (respect). Een product dat aan deze eisen voldoet, komt in aanmerking voor de erkenning.

Alle STAR-series toestellen zijn modulair en kunnen op zichzelf weer met andere HONOR Safety & Consultancy veiligheidsmiddelen (valbeveiligingssystemen en ankerpunten) worden gecombineerd.

STAR-series-Good-Industrial-Design-2015
Veiligheid; daar investeer je in!