Personenlieren (MRW)

HONOR Safety & Consultancy biedt uiteenlopende oplossingen tijdens tijdelijke werkzaamheden op hoogte en diepte, bij afdalen en hijsen van personen. Dat gebeurt met name in besloten ruimten als tanks, scheepsruimen, reactoren, putten van kaderanden, platforms enzovoort. Aan het lieren van mensen zijn hoge eisen gesteld en worden hiervoor personenlieren ofwel Man Riding Winches (MRW) toegepast. De voorschriften zijn in de Europese richtlijn 2001/45/EG (arbeidsmiddelen bedoeld voor het uitvoeren van tijdelijke werkzaamheden op hoogte), de Machinerichtlijn 2006/42/EG en EN 1808 opgenomen.

redding

STAR-series Personenlieren (MRW)

Onze STAR-series Personenlieren (MRW) zijn speciaal ontwikkeld om mensen gecontroleerd van hoogte, diepte en besloten ruimten veilig te laten afdalen en op te hijsen. Deze Man Riding Winches worden altijd in combinatie met valstopapparaten, veelal met geïntegreerde reddingslier (Recovery Blocks), toegepast. Bij een calamiteit kan een slachtoffer direct op gecontroleerde wijze gered worden zonder dat een mangatwacht of redder zich in het risicogebied behoeft te begeven.

Personenlieren-(MRW)-combinatie-valstopapparaat,-driepoot-manhole

STAR-series door vakjury erkend als Goed Industrieel Ontwerp

De door HONOR Safety & Consultancy ontwikkelde en in Almere geproduceerde STAR-series toestellen hebben in 2015 tijdens de Dutch Design Week (grootste design-event van Noord Europa) namens de drie Industrieel Ontwerp-universiteiten in Nederland de erkenning Goed Industrieel Ontwerp gekregen. Een Goed Industrieel Ontwerp erkenning is geen prijs maar een kwaliteitskeurmerk als erkenning voor goed vakmanschap. Producten die een onderscheiding krijgen, voldoen aan professionele ontwerpnormen: het product doet waarvoor het bedoeld is (technische functionaliteit); is gemakkelijk in gebruik en veilig (ergonomie); het is anders dan andere producten (originaliteit); het ziet er goed uit (design) en voldoet aan de milieueisen (respect). Een product dat aan deze eisen voldoet, komt in aanmerking voor de erkenning.

Alle STAR-series toestellen zijn modulair en kunnen op zichzelf weer met andere HONOR Safety & Consultancy veiligheidsmiddelen (valbeveiligingssystemen en ankerpunten) worden gecombineerd.

STAR-series-Good-Industrial-Design-2015
Veiligheid; daar investeer je in!