Personenlieren (MRW)

HONOR biedt oplossingen tijdens tijdelijke werkzaamheden op hoogte bij afdalen en hijsen van personen. Dat gebeurt met name in besloten ruimten als tanks, scheepsruimen, reactoren, putten en van kaderanden, platforms enzovoort. Aan het lieren van mensen zijn hoge eisen gesteld en worden speciale personenlieren ofwel Man Riding Winches (MRW) toegepast. De bijzondere voorschriften en eisen zijn in de Europese richtlijn 2001/45/EG (arbeidsmiddelen bedoeld voor het uitvoeren van tijdelijke werkzaamheden op hoogte), de Machinerichtlijn 2006/42/EG en EN 1808 opgenomen.

redding

STAR-series Personenlieren (MRW)

Onze STAR-series Personenlieren (MRW) zijn speciaal ontwikkeld om werknemers gecontroleerd van hoogte of uit een diepte en besloten ruimte te laten afdalen en op te hijsen. Deze man riding winches worden altijd in combinatie met valstopapparaten, veelal met geïntegreerde reddingslier (‘Recovery Blocks’), toegepast. Bij een calamiteit kan direct op gecontroleerde wijze een slachtoffer gered worden zonder dat een mangatwacht of redder zich in het risicogebied behoeft te begeven.

Driepoot ankervoorziening met personenlier MRW betreden besloten ruimte

Erkend als “Goed Industrieel Ontwerp”

De door HONOR ontwikkelde en in Almere gefabriceerde STAR-series personenlieren of Man Riding Winches zijn door de drie Industriëel Ontwerp-universiteiten in Nederland in 2015 erkend als “Goed Industrieel Ontwerp”. Deze modulair opgebouwde STAR-series toestellen zijn ook modulair met alle HONOR ankerpunten (HONORope®-systemen, driepoot, TwinSleeve®-davit, FlensKlem® en TankKlem®)!

Veiligheid; daar investeer je in!