Veiligheidsharnassen redding en evacuatie

Een veiligheidsharnas of harnasgordel is samen met een verbindingsmiddel en het ankerpunt één van de drie basiselementen van persoonlijke valbeveiliging.

In principe kunnen slachtoffers met elk veiligheidsharnas gered worden. De onderstaande harnassen zijn hier in de basis echter het meest geschikt voor omdat ze snel aan te trekken zijn, extra veel bevestigingspunten bevatten etc.

redding

Reddingsharnassen

De keuze voor een veiligheidsharnas hangt in grote mate af van het soort reddingswerkzaamheden dat u op hoogte uitvoert. Lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren qua gebruiksgemak spelen echter ook een grote rol bij de definitieve harnas keuze. Sinds begin 1990 doet HONOR Safety & Consultancy uitgebreid onderzoek naar de gedragingen van harnassen tijdens vallen. Sindsdien ontwikkelden en produceerden wij zelf diverse harnassen specifiek voor bepaalde werkzaamheden. Met ingang van 2020 heeft HONOR Safety & Consultancy – als ontwikkelaar en fabrikant van hardware – de productie van eigen harnassen, als softgoods, beëindigd en leveren wij Edelrid veiligheidsharnassen.

Samenwerking Edelrid

Al sinds 1972 werkt HONOR Safety & Consultancy nauw samen met Edelrid. Deze Duitse softgood-fabrikant is – de uitvinder van kernmantel-reddingslijnen – een grootheid in de bergsport en industrie. Edelrid heeft met de Technische Universität München veiligheidsharnassen ontwikkeld die met ergonomische awards bekroond zijn. De harnassen van Edelrid kenmerken zich door diverse slimme innovaties, zijn zeer licht in gewicht, comfortabel en zeer gebruikersvriendelijk.

Juiste afleiding valkrachten op juiste plek lichaam

Als stelregel geldt dat u bij mogelijk valgevaar alleen gebruik zou moeten maken van een veiligheidsharnas dat zijn werk goed doet. Dit blijkt in de praktijk niet altijd gewaarborgd. De krachten die vrijkomen bij een val dienen om (ernstig) letsel te voorkomen afgeleid te worden op de enige juiste plaats op het lichaam. Hierover adviseert HONOR Safety & Consultancy u graag en wordt dit door de Edelrid veiligheidsharnassen gegarandeerd.

 

Accessoires

De Edelrid harnassen kunnen worden uitgebreid met accessoires die het gebruiksgemak nog verder bevorderen. De “Bootsmanstoel” (Air Lounge) is verplicht, maar zorgt ook voor extra draagcomfort tijdens hangende rope access werkzaamheden. Tijdens werkzaamheden boven water kunnen de harnassen van een redvest voorzien worden.

Veiligheid; daar investeer je in!