Waterreddingen en duik reddingen

HONOR Safety & Consultancy heeft enkele interessante producten ontwikkeld voor oppervlaktereddingen. Zo is de Drenkelingenkorf speciaal ontwikkeld voor het redden van (onderkoelde) waterslachtoffers. De Rescue TIP-BOARD is een opblaasbaar reddingsvlot dat waterreddingen (oppervlaktereddingen) en duik reddingen sneller, efficiënter en veiliger maakt voor brandweren en reddingsdiensten. De Rescue TIP-BOARD wordt door een separate elektrische waterjet, de SEABOB RESCUE, aangedreven.
redding

Drenkelingenkorf D90 – redding van onderkoelde waterslachtoffers

Drenkelingenkorf D90 – reddingsbrancard – speciaal ter redding van onderkoelde waterslachtoffers zonder het lichaam te manipuleren.

 

Rescue TIP-BOARD – snellere opervlaktereddingen (water én ijs)

Voordeel van de nieuwe methodiek is vooral de snelheid van de reddingsoperatie. Ten opzichte van de huidige inzetprocedures, waarbij bijvoorbeeld een afstand van 200 meter zwemmend wordt afgelegd, is de nieuwe methode van de Rescue TIP-BOARD met SEABOB RESCUE ruim 6 maal sneller. Dit neemt nog toe wanneer een boot niet (snel) kan worden ingezet. Deze tijdwinst is van levensbelang. Bovendien kan het slachtoffer al op de terugtocht op het vlot worden gestabiliseerd. De methodiek is ook voor de redders veiliger en kost hen veel minder energie waardoor ze zich volledig kunnen focussen op het redden van het slachtoffers.

 

SEABOB RESCUE – veiligere en snellere duikreddingen

Met de SEABOB RESCUE kunnen duikers reddingsoperaties, zoekacties en bergingen ook onder water uitvoeren (maximale duikdiepte 40 meter). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Interessant is ook de inzet van de SEABOB RESCUE door duikers tijdens reddingsoperaties, zoekacties en bergingen van waterslachtoffers onder water. De SEABOB RESCUE kan tot 40 meter diep duiken en worden uitgevoerd met lampen, film- en fotocamera’s en sonar-apparatuur!

Reddingsvlot Rescue TIP-BOARD
Reddingsvlot Rescue TIP-BOARD
Reddingsvlot Rescue TIP-BOARD water- en ijsreddingen in rugzak lichtgewicht
SEABOB Rescue
SEABOB-RESCUE in actie elektische waterjet SEABOB duik reddingen zoekacties
Veiligheid; daar investeer je in!