Vallastbeveiliging

Vallastbeveiliging of load arrestors zijn ontworpen om de onbedoelde val van zware objecten te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan robotarmen, verpakkingsmachines, grondstoffen, assemblage gereedschappen, liften etc. Het remsysteem van de load arrestor treed zeer snel in werking op het moment dat de lading vrij breekt.

Doordat de kabel zich zelf in en uitrolt met het bewegen van de lading staat de kabel continue gespannen en wordt een slinger beweging bij vrij breken van de lading voorkomen. HONOR lastbeveiliging is verkrijgbaar met verschillende kabellengtes en beschikbaar voor lasten tot 500 kg.

picto-VAL-oranje-200

STAR-series door vakjury erkend als Goed Industrieel Ontwerp

De door HONOR Safety & Consultancy ontwikkelde en in Almere geproduceerde STAR-series toestellen hebben in 2015 tijdens de Dutch Design Week (grootste design-event van Noord Europa) namens de drie Industrieel Ontwerp-universiteiten in Nederland de erkenning Goed Industrieel Ontwerp gekregen. Een Goed Industrieel Ontwerp erkenning is geen prijs maar een kwaliteitskeurmerk als erkenning voor goed vakmanschap. Producten die een onderscheiding krijgen, voldoen aan professionele ontwerpnormen: het product doet waarvoor het bedoeld is (technische functionaliteit); is gemakkelijk in gebruik en veilig (ergonomie); het is anders dan andere producten (originaliteit); het ziet er goed uit (design) en voldoet aan de milieueisen (respect). Een product dat aan deze eisen voldoet, komt in aanmerking voor de erkenning.

Alle STAR-series toestellen zijn modulair en kunnen op zichzelf weer met andere HONOR Safety & Consultancy veiligheidsmiddelen (valbeveiligingssystemen en ankerpunten) worden gecombineerd.

STAR-series-Good-Industrial-Design-2015
Veiligheid; daar investeer je in!