Valstopapparaten

De door HONOR Safety & Consultancy ontwikkelde en in Almere gefabriceerde valstopapparaten uit de STAR-series reeks, bieden de gebruiker optimale veiligheid en gebruikersgemak. Door de aanzienlijk kortere valafstanden en kleinere valkrachten zijn dit de ideale toestellen voor werkzaamheden op hoogte(verschillen). Onze valstopapparaten zijn er voor uiteenlopende toepassingen en met verschillende functies.

Alle STAR-series antivaltoestellen zijn zogenaamde Self Retracting Lifelines (SRL’s). De kabel rolt met de gebruiker mee uit en in het toestel en staat daarbij continue strak. Dankzij het snel reagerende remsysteem wordt een eventueel optredende val zeer snel gearresteerd. Tegelijkertijd garanderen de STAR-series toestellen de gebruiker een optimale bewegingsvrijheid. De toestellen zijn gefabriceerd uit hoogwaardige en corrosiebestendige onderdelen.

 

Naast de standaard valstopapparaten fabriceren wij tevens toestellen met geïntegreerde reddingslier of toestellen met automatische afdaalfunctie ter beveiliging van alle situaties tijdens werkzaamheden op hoogte(verschillen).

picto-VAL-oranje-200

STAR-series door vakjury erkend als Goed Industrieel Ontwerp

De door HONOR Safety & Consultancy ontwikkelde en in Almere geproduceerde STAR-series toestellen hebben in 2015 tijdens de Dutch Design Week (grootste design-event van Noord Europa) namens de drie Industrieel Ontwerp-universiteiten in Nederland de erkenning Goed Industrieel Ontwerp gekregen. Een Goed Industrieel Ontwerp erkenning is geen prijs maar een kwaliteitskeurmerk als erkenning voor goed vakmanschap. Producten die een onderscheiding krijgen, voldoen aan professionele ontwerpnormen: het product doet waarvoor het bedoeld is (technische functionaliteit); is gemakkelijk in gebruik en veilig (ergonomie); het is anders dan andere producten (originaliteit); het ziet er goed uit (design) en voldoet aan de milieueisen (respect). Een product dat aan deze eisen voldoet, komt in aanmerking voor de erkenning.

Alle STAR-series toestellen zijn modulair en kunnen op zichzelf weer met andere HONOR Safety & Consultancy veiligheidsmiddelen (valbeveiligingssystemen en ankerpunten) worden gecombineerd.

STAR-series-Good-Industrial-Design-2015
Veiligheid; daar investeer je in!