Valstopapparaten

De door HONOR ontwikkelde en in Almere gefabriceerde STAR-series valstopapparaten bieden de gebruiker optimale veiligheid en gebruiksgemak. Door de aanzienlijk kortere val afstanden en kleinere val krachten t.o.v. de Europese normeisen (max. 2 meter en 6 kN) zijn de STAR-series toestellen het ideale toestel tijdens werken op hoogte. Onze apparaten zijn er in vele soorten en maten.

Alle STAR-series toestellen zijn zogenaamde Self Retracting Lifelines (SRL’s). De kabel beweegt in en uit het apparaat en staat daarbij continue strak. Hierdoor reageert het remsysteem bijzonder snel en wordt een eventueel optredende val zeer snel gearresteerd. Tegelijkertijd garanderen de STAR-series toestellen de gebruiker een optimale bewegingsvrijheid. Voor de STAR-series worden alleen hoogwaardige corrosiebestendige, roestvast-stalen en aluminium onderdelen gebruikt.

 

Naast de “standaard” apparaten zijn er tevens toestellen met geïntegreerde reddingslier en met automatische afdaalfunctie ter oplossing van iedere probleemsituatie!

picto-VAL-oranje-200
Veiligheid; daar investeer je in!