Klimwand valstopapparaten

Eén van de minst onderkende en meest onderschatte fenomenen op onze planeet is de aantrekkingskracht. We kunnen het uiteindelijk niet voelen, horen, ruiken of zien. Echter, als een mens valt en een obstakel of de grond raakt, worden we weer geconfronteerd met één van de meest kritische gevaren in ons leven. De HONOR Klimwand valstopapparaten beschermen u tegen dit gevaar tijdens het uitoefenen van uw hobby of sport.

picto-VAL-oranje-200

Klimwand valstopapparaten

De CWD (Climbing Wall Descender) auto belay valstopapparaten van HONOR zijn specifiek ontwikkeld als klimwandtoestel voor sportief klimmen aan klimwanden, hoogteparcoursen, adventureparcs en trainingen van de sportklimmer, tijdens schooluitjes, verjaardagspartijen, teambuilding-sessies of ander klimvermaak voor groepen! Dit type toestellen is voorzien van een geïntegreerde afdaalrem en laat de gebruiker na een val of boven aan de klimwand aangekomen gecontroleerd en automatisch afdalen.

 

HONOR CWD auto belay

Voordat met klimmen begonnen wordt koppelt de op de vloer staande klimmer zich aan de lijn of kabel van het toestel. Tijdens het klimmen rolt de lijn/kabel zich automatisch op. Mocht de klimmer vallen of op ieder moment dat hij wil afdalen daalt de klimmer dankzij de centrifugaalrem automatisch, met een snelheid van ca. 1 m/s veilig naar de vloer af! De voor onderhoud belangrijke stand van de totaal afgedaalde meters wordt d.m.v. een teller op het toestel vastgelegd.

Veiligheid; daar investeer je in!